Metallmaskiner

Perfekt som reservedelslager for Komatsu skogsmaskiner

Komatsu Forest gjengen i Stange Næringspark har begge beina godt plantet innenfor norsk skogbruk og bedriften ligger midt i det mest produktive skogområdet i Norge. Markedet for skogbruksmaskiner, det er globalt. Selskapet har kontorer over hele verden, med hovedkontor i Umeå i Sverige.

Komatsu ble startet i Japan i 1921. Siden 2004 har Komatsu Forest vært en del av Komatsu-konsernet, men helt siden 1961 har selskapet som ble startet i Umeå i Sverige vært synonymt med innovasjoner og løsninger for bærekraftig skogbruk.

Komatsu er en av verdens ledende produsenter av skogs, entreprenør, gruve og anleggsmaskiner. Komatsu Forest ønsker å være en samarbeidspartner du kan stole på, og tilbyr et komplett utvalg av maskiner, tjenester, service og reservedeler for moderne skogbruk.

I Norge lager Komatsu Kverneland på Jæren slitedeler for anleggsmaskiner, mens Komatsu Forest i Stange driver salg og service på skogsmaskiner.

I 2013 fant Komatsu Forest – Stange ut at de måtte utvide. Det utviklet seg raskt til planer om et helt nytt hovedkvarter på 1400m2 med hypermoderne lokaler. De ønsket seg det nyeste innen moderne teknologi for salg, service og logistikk, tilpasset effektiv håndtering av delesalg og etter marked.

Bedriften investerte samtidig i en helautomatisk Hänel lean-lift lagerheis. Dette automatiske reservedelslageret håndterer 2500 artikler, men legger beslag på bare 8,5 m2 grunnflate mot tidligere godt over 100 m2 fordelt på rundt 175 hyllemeter ifølge Tore Aaslund som er daglig leder hos Komatsu Forest. Det betyr blant annet at de øvrige 220 m2 med delelager kan utnyttes langt bedre enn tidligere. Samtidig er deadline for delebestilling fra hovedlageret ved Arlanda flyplass i Sverige forlenget slik at leveringstiden på ikke lagerførte deler kortes ytterligere ned.

Etter 8 år er Komatsu Forest – Stange like fornøyd. Det har vært lite feil med lagerheisen og plukkeffektiviteten er fortsatt like høy. Vi utfører årskontroll på maskinen som er lurt for å opprettholde ettersyn og driftssikkerhet.

FØR LEAN-LIFT:

ETTER LEAN-LIFT:

Les mer om Hänel lagerautomater her:
Les mer om Komatsu Forest her:
Har du spørsmål, kontakt oss her:

Del innlegget

Facebook
LinkedIn
E-post
Utskrift

Relaterte innlegg

Boost E-handelen din!

Hänel har effektive lagerløsninger De siste årene har netthandelen i Norge vokst dramatisk , nå handles varene stadig oftere fra mobiltelefon og PC og bringes direkte hjem til kunden. Handelsnæringen gjennomgår store endringer, blant annet på grunn av økt digitalisering og netthandel. Som følge av dette har det  aldri vært viktigere med effektive logistikkløsninger. Fleksibilitet, effektivitet og sikkerhet   – dette er kravene moderne e-handels bedrifter må tilfredsstille!  Forbruker forventer en pålitelig, trygg og sikker levering når de handler varer på nett. Internett- og postordrebutikker står også overfor utfordringer som at kundene forventer stadig kortere leveringstider på sine bestillinger.

Å spare seg lykkelig!

I disse tider er det viktig å spare. Noen ganger kan det å investere i noe nytt gjøre at man øker en verdi over tid. Hänel lagerautomat er godt egnet for investering, men det er noe du alltid bør tenke over først: Hvor god tid har du, og hva ønsker du å oppnå. Å ha et klart mål vil hjelpe deg å finne ut av om investering i en lagerautomat er noe som passer for din bedrift.

Drømmer du om ny bil?

Vær sikker på at din forhandler har et godt lagersystem! Hvert år selges et stort antall biler i Norge. Om det er best for deg å kjøpe ny eller brukt bil avhenger av økonomi, behov og interesse. Det er alltid en god ide å tenke langsiktig, i forhold til viss noe galt skal skje med bilen. De fleste har daglig bilbehov, da er det viktig med effektiv reservedelslogistikk. For å sikre tilgjengeligheten av mange forskjellige bildeler når det er behov for dem er en Hänel lagerautomat den perfekte løsning. Transport tar ofte tid og rask tilgang til reservedeler er viktig. En...

Autostrada bilforhandler med ny lagerautomat!

Raskere plukk og bedre kontroll på delelageret ble resultatet for bilforhandler Autostrada avd. Skien! Autostrada er autorisert forhandler av bilmerkene Jaguar, Land Rover og Porsche i Vestfold og Telemark, Volvo, Subaru, Fiat, Alfa Romeo, Fiat Professional og Jeep i Telemark, samt Peugeot og Mercedes-Benz i Notodden. Siden oppstarten for 27 år siden har visjonen vært klar. Autostrada ønsker å selge den bilen du egentlig ønsker deg, og på kjøpet levere en service slik at kunden alltid kommer tilbake. Autostrada som startet med en liten forretning i juli 1995 har i dag fem butikker i Porsgrunn, Skien, Arendal, Seljord og Notodden....

Netthandel – UTFORDRINGER OG MULIGHETER

Handelsnæringen har stor betydning for norsk økonomi, sysselsetting og verdiskaping. Ifølge SSB bidrar næringen til rundt 10 prosent av den totale verdiskapingen i fastlands-Norge. De siste årene har netthandelen i Norge vokst dramatisk , nå handles varene stadig oftere fra mobiltelefon og PC og bringes direkte hjem til konsumenten. Handelsnæringen gjennomgår store endringer, blant annet på grunn av økt digitalisering og netthandel, som følge av dette har det aldri vært viktigere med effektive logistikkstrukturer. Fleksibilitet, effektivitet og sikkerhet – dette er kravene moderne e-handels bedrifter må tilfredsstille! Forbruker forventer en pålitelig, trygg og sikker levering når de handler varer på...

Låsbart kontrollerbart lager

Tyveri på arbeidsplassen er dessverre ikke uvanlig. Varehus og lagerrom blir ofte utsatt for dette, og det er derfor viktig å sikre seg. Med Hänel Rotomat og Lean-lift lagerautomat er det slutt på problemet. Lagerautomatene har låsbare dører og mulighet for kontroll av bruker tilgang. Dette gir store fordeler, særlig når det gjelder lagring av materialer med stor økonomisk verdi som for eksempel lagermaskiner i verktøyrom for verktøy lagring. låsbare skyvedører beskytter varer og inventar fra uautorisert tilgang – samt fra støv og skitt. Passordtilgang, nøkkelkortsveip, strekkodeskanning eller RFID-leseralternativer kan gi enda mer beskyttelse der det er ønskelig. Denne økte...