Metallmaskiner

Nytt maskineringssenter og dreiesenter!

Våpensmia er en finmekanisk produksjonsbedrift med en CNC basert maskinpark.

De utvikler, produserer og selger våpenteknisk utstyr, servicetjenester og optiske siktemidler innenfor forsvars og sikkerhetssektoren og er en underleverandør til industrien.

Bedriften er også totalleverandør av alt utstyr innenfor jakt og det sivile skyttermiljøet på nett og i butikk. Herunder salg av ulike egenproduserte produkter og børsemakertjenester.

Bedriften ble etablert i 1976 og har i dag 25 ansatte i sine lokaler på Dokka

Våpensmia ønsker å tilby tjenester av høyst mulig kvalitet til sine kunder. De hadde behov for fornyelse av både maskineringssenter og dreiesenter.

Valget falt på en Hermle C22 fullspekket og supernøyaktig fresemaskin med PW150 pallettsystem. I tillegg ble det også valgt en CMZ TTL-66Y 2-spindlet dreiebenk. Begge maskiner ble installert høsten 2021.

Hermle C22 er et vertikalt 5-akse maskineringssenter. Maskinen har «boks i boks» konstruksjon som gir mer stabilitet, større kapasitet, lenger verktøylevetid, mindre vibrasjoner. Dette fører til de beste overflater og ikke minst raskere maskineringstid.

Maskinen regnes som et absolutt kraftsenter med svært avanserte funksjoner som sikrer en meget nøyaktig og økonomisk produksjon av komponentene.

Hermle C22 maskineringssenter bearbeider opp til 300 kg tunge emner, og maskinen er designet for intens daglig bruk. Selv vanskelige bearbeidingsmaterialer freser C22 på rekordtid. Maskinen er levert med 5-akse simultan Heidenhain TNC640 styring med dialogprogrammering og PW 150 pallettmagasin.

CMZ TTL-66-52-T1Y-T2 er en kraftig produksjonsdreiebenk på 11 tonn, med 2 spindler og 2 revolvere, noe som gjør at man kan produsere hele arbeidsstykket i en operasjon. Den har også subspindel med X og Z akse. Dette betyr at bortsett fra å bevege seg horisontalt kan også subspindel bevege seg radielt. Maskinen har dermed «3 kanaler» man kan bearbeide delen i på samme tid. Det er i tillegg montert bakdokke på overdel av subspindel for å produsere lange arbeidsstykker.

Når geometrien på delen tillater det, er det mulig å bearbeide med fire verktøy på samme tid i et dobbelt balanse-kutt prosess (4 x simultan dreiing)

Våpensmia har også investert i et TOP Magic SX Ø65 stangmagasin fra Italienske TOP Automazioni. Denne automatiserer stanglading av dreiebenken. TOP Automazioni bruker avansert og moderne teknologi i sine stangmagasin og bygger dem spesielt solide og stødige. Et TOP-magasin skiller seg fra andre stangmagasin på markedet grunnet enkel programmering og færre bevegelige deler. Det beste og viktigste av alt, den er av høyeste kvalitet og lynrask å stille om til ny dimensjon.

Vi gratulerer våpensmia med sine maskiner!

Les mer om Hermle C22 her
Les mer om Hermle her
Les mer om CMZ TTL her
Les mer om CMZ her
Kontakt oss her

Del innlegget

Facebook
LinkedIn
E-post
Utskrift

Relaterte innlegg

Norbit ODM avanserer med Hermle C250

Hermle C250 - full 5-akse maskineringssenter NORBIT ODM er et prototypeverksted og holder til i Trondheim. Bedriften inngår i et konsern med totalt 11 selskaper. Morselskapet er Norbit ASA. NORBIT ASA ble etablert i 1995 og er et internasjonalt teknologiselskap som produserer, leverer produkter, systemer, løsninger og tjenester basert på skreddersydd teknologi til nøye utvalgte nisjer. Konsernet har hovedkontor i Trondheim, samt flere forretningskontorer i Norge og utlandet. Virksomheten er organisert i tre forretningssegmenter: Oceans-segmentet som leverer teknologi og løsninger til de globale maritime markedene. Segmentet Intelligent Traffic Systems (ITS) tilbyr skreddersydde tilkoblingsløsninger basert på kortdistanse kommunikasjonsteknologi til trafikksystemer og...

Åpent hus hos Hermle!

Hermle inviterer til åpent hus 16 - 19. april 2024 Bli med oss til Hermle i byen Gosheim i Tyskland! Hermle produserer 5-akse fresemaskiner med unik fleksibilitet og alt du venter deg vil være med! I løpet av fire dager presenterer leverandøren sitt innovative maskinprogram Mer enn 20 maskiner utstilt Hermles automatiseringsløsninger med en komponentvekt fra 10 til 3000 kg Robotsystemene RS 05-2 og RS 1 vil også være utstilt Softwareløsninger for effektivitet, presisjon og økt produktivitet Live presentasjoner av digitale moduler og ulike freseteknikker Den enestående Hermle MPA-teknologi Hermles brukerskole Omvisning på fabrikk Samtlige Hermle modeller har basis i...

Vi gir deg 4 grunner for automatisering

Alle verktøymaskiner og lagerautomater kan automatiseres og utstyres for ubemannet produksjon Robot kommuniserer med maskin og cellene kan kjøre ubemannet så lenge det er tilgjengelig verktøy i magasin eller nok emner i lagerautomaten

Våpensmia vokser igjen!

Bedriften som ble etablert i 1976 er en finmekanisk produksjonsbedrift med en CNC basert maskinpark. De utvikler, produserer og selger våpenteknisk utstyr, servicetjenester og optiske siktemidler innenfor forsvars og sikkerhets sektoren og er en underleverandør til industrien. Våpensmia AS er også totalleverandør av alt utstyr innenfor jakt og det sivile skyttermiljøet på nett og i butikk. Herunder salg av ulike egenproduserte produkter og børsemakertjenester. For å tilfredsstille sine kunder har bedriften en maskinpark under kontinuerlig fornyelse slik at de til enhver tid disponerer topp moderne maskiner. Våpensmia ønsker å tilby tjenester av høyst mulig kvalitet og valgte nok en gang...

Hermle freser «Ben the bear»!

Tidligere har vi skrevet om den enorme oksen «Fritz the bull» som ble frest fra fast materiale i en Hermle 5-akset C650 maskineringssenter av en aluminium blokk som var 860 mm bred, 480 mm lang og 530 mm høy, med en vekt på hele 600 kg. Oksen ble enorm i størrelsen, men også detaljrik. Alt dette kun ved hjelp av en fresemaskin. En annen demomodell, men mye mindre av størrelse er «Ben the bear» Bjørnen ble frest i en Hermle C42U maskineringssenter fra en blokk av sort POM (B x L x H 400 x 150 x 230 mm). Polyoksymetylen...

Hermle freser kopi av «Eiffeltårnet» i Paris!

Nå er det sommer og Norge har åpnet mer og mer opp. Messer og utenlandsturer er noe flere har begynt å reise på. Det får meg tenke på en spesiell Hermle video. Lenger ned på siden kan du se når Hermle C42 U MT 5-akse fresemaskin forvandler 90 kg råmateriale til en detaljert modell av Eiffeltårnet. Aluminiums blokken var 235 mm bred, 235 mm lang og 520 mm høy. Det var flere utfordringen ved å lage tårnet. For det første ønsket man en detaljert kopi av Eiffeltårnet . Med kjøreevne som er perfekt tilpasset emnestørrelse og konsekvent konstruert for 5-akse...