Metallmaskiner

Svemko fikk senket syklustid drastisk!

Svemko AS i Lonevåg fikk i januar 2021 installert CMZ TTL-66 dreiesenter. Dette er Deres CMZ dreiebenk nummer to. Vi takker for tilliten og gratulerer med ny maskin.

Svemko utvikler og produserer lyddempere for rifler. Alle produktene er produsert i Norge med hovedfokus på ytelse, kvalitet, vekt, materialvalg og kompakt design.

Mats Kleppe og Ole Asgeir Svenheim startet opp med utvikling av lyddempere i 2011. Mats Kleppe er utdannet CNC-operatør og maskiningeniør, mens Ole Asgeir Svenheim har jobbet som prosjektingeniør i mange år. Denne kombinasjon i tillegg til samarbeidet med produksjonsbedriften Mjøs Metallvarefabrikk AS har gjort det mulig å kunne utvikle avanserte lyddempere. Bedriften regnes i dag som en av de ledende innenfor sin bransje og produktet Hunter 1.0 har vunnet «best i test» pris hos «Jager» både i 2016 og 2018.

For å sikre best mulig kvalitet har bedriften hele tiden hatt søkelys på å benytte seg av det ypperste innenfor CNC maskiner, tegneprogrammer og måleteknologi. Svemko AS kan fortelle at de er veldig fornøyde med sine CMZ dreiebenker.

CMZ CNC dreiesenter, modell TTL-66-52-T1Y-T er en kraftig produksjonsdreiebenk med 2 revolvere, noe som gjør at man kan produsere hele arbeidsstykket i en operasjon og med høyt tempo. Maskinen har subspindel med X og Z akse. Dette betyr at bortsett fra å bevege seg horisontalt kan også subspindel bevege seg radielt. Du har 3 kanaler du kan bearbeide delen i på samme tid. Det er også mulighet for å montere bakdokke på overdel av subspindel for å produsere lange arbeidsstykker.

Disse maskinene er egnet for mange type bransjer og prosesser, men uten tvil er presisjonsdreiing området der alle seriens fordeler viser seg best frem.

Svemko forteller oss at med sin nye TTL maskin har de senket syklustid drastisk.

I linken under (som Svemko AS har laget) vises video av en aktuell del til Hunter 1.0 som er kjørt i TTL’en. Tidligere har denne delen hatt en syklustid på godt over 3 minutter.

Optimalisering av både verktøyvalg og programmering for å få tunet den inn mest mulig har gitt voldsomme resultater.

På spindel 1 ser man også verktøybytte uten veksling ved bruk doble holdere og Y-akse.

Dette sammen med en veldig rask CMZ TTL har gjort det mulig for SVEMKO å nå en syklustid på 1 min 26 sek.

Maskinen viser seg også svært nøyaktig, og endringen fra kald til varm maskin går raskt unna på få minutter, og med en kald-til-varm endring på kun 2-3 hundredeler.

Høytrykksanlegget på 2×70 bar, utviklet av CMZ, er programmerbart, og gir riktig trykk helt uavhengig av verktøy-størrelser og kjølekanaler.

SVEMKO har linket opp CMZ maskinene via VPN, slik at de kan monitorere og eventuelt gjøre justeringer direkte på maskinene via PC eller mobil. Videre har SVEMKO koblet opp maskinene til en IoT plattform for full automatisert machine monitoring med OEE software levert av SECO Tools. Dette gir SVEMKO viktig data under og etter produksjonen. Plattformen samler data og overvåker effektiviteten i hver enkelt maskin til enhver tid. Dette danner grunnlaget for å kunne implementere målbare forbedringstiltak på detaljnivå for å kunne optimalisere forbedringsarbeidet i alle de involverte prosessene.

Se Svemko Video her:

Les mer om CMZ TTL maskinen her:
Les mer om SVEMKO AS her:
Les mer om Hunter lyddemper her:

Del innlegget

Facebook
LinkedIn
E-post
Utskrift

Relaterte innlegg

Vi gir deg 4 grunner for automatisering

Alle verktøymaskiner og lagerautomater kan automatiseres og utstyres for ubemannet produksjon Robot kommuniserer med maskin og cellene kan kjøre ubemannet så lenge det er tilgjengelig verktøy i magasin eller nok emner i lagerautomaten

Våpensmia vokser igjen!

Bedriften som ble etablert i 1976 er en finmekanisk produksjonsbedrift med en CNC basert maskinpark. De utvikler, produserer og selger våpenteknisk utstyr, servicetjenester og optiske siktemidler innenfor forsvars og sikkerhets sektoren og er en underleverandør til industrien. Våpensmia AS er også totalleverandør av alt utstyr innenfor jakt og det sivile skyttermiljøet på nett og i butikk. Herunder salg av ulike egenproduserte produkter og børsemakertjenester. For å tilfredsstille sine kunder har bedriften en maskinpark under kontinuerlig fornyelse slik at de til enhver tid disponerer topp moderne maskiner. Våpensmia ønsker å tilby tjenester av høyst mulig kvalitet og valgte nok en gang...

Induform AS har installert CMZ dreiesenter nummer fire!

Bedriften som ble etablert i 1975 har lang erfaring innen bransjen og arbeider i dag hovedsakelig opp mot oljerelatert industri, ofte med korte leveringsfrister og svært høye kvalitetskrav. For å tilfredsstille sine kunder har bedriften en maskinpark under kontinuerlig fornyelse slik at de til enhver tid disponerer topp moderne maskiner. Kvalitet i alle ledd og det å levere til avtalt tid er førsteprioritet for Induform, derfor valgte bedriften nok en gang å investere i ny maskin. Valget falt på en CMZ TD-25-Y-3200 med bakdokke, Y- akse og med Fanuc 32iT iHMI CNC styring med berøringsskjerm inkl. «manual guide» dialogstyring. Induform...

Nytt maskineringssenter og dreiesenter!

Våpensmia er en finmekanisk produksjonsbedrift med en CNC basert maskinpark. De utvikler, produserer og selger våpenteknisk utstyr, servicetjenester og optiske siktemidler innenfor forsvars og sikkerhetssektoren og er en underleverandør til industrien. Bedriften er også totalleverandør av alt utstyr innenfor jakt og det sivile skyttermiljøet på nett og i butikk. Herunder salg av ulike egenproduserte produkter og børsemakertjenester. Bedriften ble etablert i 1976 og har i dag 25 ansatte i sine lokaler på Dokka Våpensmia ønsker å tilby tjenester av høyst mulig kvalitet til sine kunder. De hadde behov for fornyelse av både maskineringssenter og dreiesenter. Valget falt på en Hermle...

Flott artikkel i Maskinregisteret!

Karlsen & Solbakken Maskinering AS som ligger i Skien er også kalt KSM. De er kjent for å utføre alle slags maskineringsoppdrag til mange ulike bransjer. Blant annet produserer og overhaler bedriften alle typer hydrauliske sylindere, dessuten produkter som varierer fra spesialskruer og bolter til forsvarsprodukter og bygging av robotceller til bruk i industrien. Prototypproduksjon er også vanlig. Reparasjon og nylaging av bolter og foringer er selvsagt en del av hverdagen. KSM har kunder i så mange ulike bransjer og det er nesten alltid hektisk i verkstedet. Bedriften hadde behov for en ny litt lengre dreiebenk og valget falt på...

SVEMKO AS – spesialist på lyddempere for rifler har fått ny CMZ TA-20YS dreiesenter.

Bedriften som holder til i Lonevåg utenfor Bergen, utvikler og produserer lyddempere for rifler. Alle produktene er produsert i Norge med hovedfokus på ytelse, kvalitet, vekt, materialvalg og kompakt design Mats Kleppe og Ole Asgeir Svenheim startet opp med utvikling av lyddempere i 2011. Mats Kleppe er utdannet CNC-operatør og maskiningeniør, mens Ole Asgeir Svenheim har jobbet som prosjektingeniør i mange år. Denne kombinasjon i tillegg til samarbeidet med produksjonsbedriften Mjøs Metallvarefabrikk AS har gjort det mulig å kunne utvikle avanserte lyddempere. Bedriften regnes i dag som en av de ledende innenfor sin bransje og produktet Hunter 1.0 har vunnet...