Hermle – bedre fresing!

5-akse maskiner med unik fleksibilitet!

Med kun ni modeller, alle med samme konsept har man lykkes i å erobre stadig nye markedsandeler.

Samtlige Hermle modeller har basis i det stabile, multifunksjonelle maskinfundamentet. De har fast, vertikal fresespindel med bevegelse i de lineære aksene X, Y, Z og bordet/arbeidsstykket beveges i de roterende aksene A og C.

Denne konstruksjonen gir bedre nøyaktighet og stabilitet som er viktig ved 5-akse bearbeiding og ble av Hermle utviklet allerede tidlig på 90-tallet. Hermle regnes derfor som en av pionerene innen 5-akse bearbeiding.

Den minste modellen har en svingdiameter på 620 mm og en maks bordbelastning på 100 kg, mens den største har en svingdiameter på 1400 mm og håndterer arbeidsstykker opp til 2500 kg.

De største modellene leveres med dreie funksjon på bordet med maks hastigheter fra 400 til 800 o/min.

Maskinene leveres til de mest krevende kunder innen bilindustri, energi, fly, motorsport, verktøy produksjon, farmasøytisk og underleverandørvirksomhet.

Da Berhold Hermle grunnla en maskinskruefabrikk i 1938 i den sørvestlige tyske byen Gosheim var det ingen som kunne forutse den suksess bedriften har fått.Virksomhetens vilje til å fremstille noe nytt og revolusjonerende var nok allerede tydelig dengang.

Hermle har alltid vært tro mot lokalproduserte produkter. Gosheim, ikke langt fra Stuttgart, regnes som hjertet av maskineringsteknologi i Europa. En rekke ledende produsenter av fresing og dreie komponenter jobber i byen eller lokalområdet.

Alle komponenter i en Hermle maskin er nøye tilpasset hverandre. Dette gjelder alt av mekanikk, elektronikk og automatisering. Resultatet er maksimal driftsikkerhet, minimale toleranser og ingen produksjonsstans.

Maskinene kommer med Heidenhain eller Simens styring, enten som «stand alone» maskin eller med en av Hermles mange automatiseringsløsninger.

Vi har egen serviceavdeling. All service utføres av Bergsli Metallmaskiner, som kjenner maskinkonseptet og  styringen godt gjennom mange års erfaring.