Metallmaskiner

EMCO – Vi er STOLT leverandør til Mandal Maskinering AS

Påsken kommer sent i år, vi kom til å tenke på en installering vi ikke har skrevet om tidligere, men som vi er veldig stolte av.

Kunden vi ønsker å presentere holder til på Sørlandet, i flotte Mandal kommune.

«Det går mot påske og våren. Mot sol og mot lys i fra øst. Tankene vandrer og når en. Vi minnes maskinen vi solgte i høst»

Mandal Maskinering AS er en fleksibel bedrift med mye kompetanse. Bedriften tar på seg alle oppgaver innenfor maskinering, ingeniør- og planleggingstjenester og monteringsarbeid. Bedriften har lang erfaring innenfor disse fagfelter

Avansert programmering gjøres ved hjelp av GibbsCam, dette sikrer oppdragsgiver slik at Mandal Maskinering AS alltid produserer komplekse komponenter med stor nøyaktighet

Mandal Maskinering AS leverer produkter til flere store og kjente selskaper, de har for eksempel hatt Volvo på sin kundeliste helt siden 1970. Til Volvo leverer bedriften blant annet svinghjulskåpe til Volvos D16 modell. De lager også deler som filterhus, eksosmanifold, varmevekslerhus, eksosbend, bakstykke og gavellock.

Mandal Maskinering AS har mange små og store selskaper på sin kundeliste. De får stadig nye oppdrag, derfor så bedriften seg nødt til å investere i en ny dreiebenk.

Valget falt på EMCO HYPERTURN 65 POWERMILL SMYB med fresespindel, nedre revolver og subspindel.

EMCO er en Østerisk maskinleverandør med over 70 års erfaring. Leverandøren produserer utmerket produksjons kvalitet og funksjonell design. EMCO tilbyr utprøvde intelligente løsninger for CNC dreiing og fresing og er kjent for stabile og nøyaktige maskiner

EMCO HYPERTURN 65 POWERMILL er en Millturn versjon og består av 2 spindler med høy kapasitet, 1 revolver med 12 verktøystasjoner og et fresehode med full B-akse. Til fresehodet følger det med et 20 stasjons verktøymagasin. Maskinen har Siemens Sinumerik 840D sl styring som er avansert, men brukervennlig slik at operatør enkelt kan lage selv de mest avanserte deler.

I Styringen ligger ferdige sykluser for automatisk måling av deler og kompensering av verktøyoffsett

I tillegg er maskinen utstyrt med en portallader som programmeres direkte på maskin, denne sørger for at masseproduksjonen går som en lek.

Vi ønsker med dette innlegget å ønske alle våre kunder en riktig god påske. Vi holder åpent alle offentlige arbeidsdager til uken så det er bare å kontakte oss.

Ønsker du mer informasjon om våre EMCO maskiner, trykk her 

Del innlegget

Facebook
LinkedIn
E-post
Utskrift

Relaterte innlegg

Automatisering av Hänel lagerautomater

Dagens produksjonsmiljøer er forskjellige fra et sted til et annet. Fra repeterende prosedyrer med dedikerte produksjonslinjer som lager det samme produktet 24/7, til produksjon der arbeidsintensive operasjoner i noen tilfeller erstattes med maskiner og utstyr. Jo mer repeterende produksjonsprosess, desto mer effektivt er et automatisert miljø og behovet for spesialiserte maskiner og roboter. Ventilbedriften Klinger Westad i Geithus har oppnådd enorme besparelser med sin nylig installerte robotcelle som også inneholder en Hänel Leanlift lagerautomat. Prosjektet kom i gang fordi bedriften ønsket å forbedre syklustider og få til ubemannet produksjon. For omtrent fire år siden begynte planleggingen av den robotcellen som...

Klinger Westad oppnår enorme besparelser med robotcelle!

Alle verktøymaskiner kan automatiseres og utstyres for ubemannet produksjon med bl.a. romslige verktøy i magasin, verktøyovervåkning og levertidskontroll. Robot kommuniserer både med maskin og lagerautomater, og cellene kan kjøre ubemannet så lenge det er tilgjengelig verktøy i magasin og nok emner i lagerautomaten I Maskinregisteret nr. 10 2021 kunne man lese suksesshistorien til vår kunde Klinger Westad som valgte å investere i et automatiseringsanlegg.