Fleksible robotceller til automatiske oppgaver!

ER5 og ProFeeder er kompakte mobile robotceller hvor det kan påmonteres en robotarm slik at deler kan mates inn og ut av fullautomatiske CNC dreiebenker og fresemaskiner.

ER5

 

ER5 er en kompakt mobil Cobot arbeidsstasjon (Collaborative robot) for uskjermet samarbeidene robotarm for eksempel fra Omron Robots eller enhver annen robotarm. ER5 kan brukes i helt eller delvis robotautomatiserte produksjonsmiljøer som krever stor fleksibilitet og hurtig integrering.

ER5 er utviklet for å sikre maksimal fleksibilitet for robotarmen. Integrerte hjul og håndtak gjør det lett for en person å flytte og plassere en ER5, komplett montert med robotarm, emnebrett og betjeningspanel, mellom ulike produksjons maskiner uten bruk av kran eller gaffeltruck.

ER5 serien fra Easy Robotics består av en rekke mobile brett for emner og ferdigdeler utviklet for å maksimere mobilitet og fleksibilitet i robotautomatisering. ER5 kan brukes til Omron Robots TM5.

Den mobile arbeidsstasjonen kan med fordel brukes ved automatisering i produksjonsmiljøer der bearbeidings maskinener står tett og det ikke er plass til en ProFeeder robotcelle.

Fordeler:

  • Utviklet for TM5 fra Omron Robots
  • Gjør roboter og cobots mer mobile og fleksible
  • Gjør det enkelt å komme i gang med automatisering
  • Minimerer oppsettingstiden ved produksjonsendringer
  • Gjør det enkelt og hurtig å flytte og integrere cobotter i produksjonen
  • Kan flyttes av en person uten bruk av kran eller gaffeltruck. ER5 er ergonomisk designet

ProFeeder

ProFeeder er en moduloppbygget robotcelle som er videre utviklet for å oppbevare emner i et eller flere plukkbrett.

ProFeeder kan leveres og bygges i fire ulike trinn, i tråd med dine behov for å øke automatiseringen i produksjonsprosessen:

Fase 1, ProFeeder Bord, gjør det raskt og enkelt å komme i gang med robotautomatisering. Robotcellen er kompakt og lett flyttbar, forberedt for installasjon av en Omron robot.

Fase 2, ProFeeder Light Øker effektiviteten og fleksbiliteten i produksjonen og gjør det mulig, ubemannet å drive en liten serieproduksjon.

Løsningen kan utvides til fase 3 ProFeeder, noe som øker effektiviteten for å kunne produsere små og mellomstore serier i en automatisert to – skiftoperasjon på en CNC- eller fresemaskin.

ProFeeder Bord, Light og ProFeeder løsningene er mobile, kompakte og enkle å bevege mellom maskiner.

Fase 4, ProFeeder Q er den stasjonære løsningen som brukes i fullt automatiserte 4-skift operasjoner og i produksjon av en stor serie.

ProFeeder er kompatibel med roboter fra ABB Robotics, Fanuc, KUKA Robotics, Motoman og Omron Robots og testet med blant annet griperen fra OnRobot.

Profeeder består i hovedtrekk av tre grunnelementer:

Robotcellen som er selve grunnmodulen i ProFeeder, og som danner rammen for robotens plassering og rammen for plassering av de ulike emner og ferdigdeler, enten som en holder for et bord eller plukkbrett (ProFeeder Light) eller som en stasjon for plukkbrett (ProFeeder og ProFeeder Q)

Robotcellen er utviklet for å gi størst mulig fleksibilitet i produksjonen, derfor kan robotarmen plasseres på alle tre sider, den er kompakt, så det er lett adgang til produksjons maskinene.

Robotcellen har et skinnesystem slik at robotarmen er lett å montere.

ProFeeder Light og ProFeeder Q robotcelle løsningen kan lett flyttes rundt med en jekketralle

Cellen leveres med en rekke løsninger til betjeningspaneler, bord og fixturer.

 

Plukkbrett som kan byttes for å romme ulike type emner eller ferdigprodukter.

Brettene består av ulike hulleplater, noe som er laget for at emnene står optimalt for robotarmens griper.

Plukkbrett er lette å skifte på både ProFeeder Light og moveren.

Trallen brukes for å transportere plukkbrett til og fra ProFeederen. Den er enkel å kjøre inn i robotcellen også når alle fire brett er fylt. Trallen sentreres automatisk i robotcellen.

Software

EASYplus er et UR+ plugin styringsprogram utviklet for å gi våre kunder en rask og enkel start i forhold til å bruke ER5 og ProFeeder arbeidstasjoner.

Kontakt oss. Vi hjelper gjerne med å kartlegge hvordan robotceller kan inngå i deres produksjonsmiljø for å sikre best mulig automatisering.

Les mer på Easyrobotics sin nettside

Last ned katalog her: