Hermle freser «Fritz the Bull»

Hermle freser «Fritz the Bull»

Denne enorme Oksen var et blikkfang på Hermle sin stand på EMO Hannover Messa i år – Den er enorm i størrelsen, samtidig er det utrolig hvordan de har fått frem alle detaljer kun ved hjelp av en fresemaskin.

Oksen ble frest fra fast materiale i et Hermle 5-akset C650 maskineringssenter

Aluminiums blokken var 860 mm bred, 480 mm lang og 530 mm høy, med en vekt på hele 600 kg.

Det var flere utfordringen ved å lage den enorme oksen. For det første ønsket man en okse som var enorm i størrelse. Heldigvis tåler Hermle C650 maskin høy bordbelastning, den kan ta emner på opptil 3000 kg. Maskinen setter samtidig nye standarder når det gjelder avsponingshastighet – de lineære ilganger når helt opp til 35 m/min.

Samtlige Hermle modeller har basis i det stabile, multifunksjonelle maskinfundamentet. De har fast vertikal fresespindel med bevegelse i de lineære aksene X,Y,Z og bordet/arbeidsstykket beveges i de roterende aksene A og C.

Etter bearbeiding veier den ferdige oksen 109 kg. Bearbidingen tok 35 timer og det ble produsert 3,5 m3 spon

Det er laget en film som viser hvordan oksen ble bearbeidetse den her

Les mer om Hermle C650 fresemaskin her

Har du spørsmål kan du kontakte oss her