HVORDAN ØKE PRODUKTIVITETEN?

HVORDAN ØKE PRODUKTIVITETEN?

Alle verktøymaskiner og lagerautomater kan automatiseres og utstyres for ubemannet produksjon

Robot kommuniserer med maskin og cellene kan kjøre ubemannet så lenge det er tilgjengelig verktøy i magasin eller nok emner i lagerautomaten. Vi bruker robotarmer fra OMRON TM Robots, ABB-roboter eller Güdel protal-ladere

Ved bruk av samarbeidende roboter får bedriften økt produktivitet med samme antall ansatte. Samtidig får de ansatte mer spennende og interessante jobber. Begge deler er viktige når industrien kjemper for å tiltrekke og holde på kvalifiserte medarbeidere.

Ved robotisering kan en ansatt holde i gang 3-4 maskiner uten stress. Man unngår ensformig manuelt arbeid ved å «robotisere» større serier, slik at medarbeiderne kan arbeide parallelt med kortere serier og få større variasjon i arbeidet.

Bergsli Metallmaskiner AS har lang erfaring med forskjellige typer automatiseringsprosjekter, men i denne artikkelen ønsker vi å fokusere på kombinasjonen Omron TM Robots og EasyRobotics som er en perfekt løsning for små og mellomstore produksjons virksomheter.

Dette er en roboter som er lette å programmere og en enkel løsning som tjener seg inn i løpet av 1-2 år avhengig av hvilken løsning man velger. Kombinasjonen tar liten plass og trenger heller ikke gjerdes inn.

Omron TM Robots

Med Omron TM Robot`s får du alle fordelene med avansert robotautomatisering, men UTEN kostnadene til dyr programmering, komplisert oppstilling og avskjerming som normalt kreves for robot-celler

Dette er små og samarbeidende robotarmer med innebygget overvåking som tar seg av sikkerheten. Den er imponerende enkel å programmere også når vanskelighetsgraden øker. Alle kjente gripere passer til coboten

På grunn av sin lette vekt, kan OMRON roboten lett flyttes rundt i fabrikken og er dermed den perfekte match for produksjon av små og mellomstore grupper.

Robotene har innebygget Vision-kamera og 4-14 kg kapasitet!

En OMROM TM-Robots er rimelig i innkjøp og ligger i pris fra kr 235.000,-.

Vi kan love at investering i en slik raskt tilbakebetales.

 

EasyRobotics

Fleksible robotceller til automatiske oppgaver

ER5 og Profeeder er kompakte mobile robotceller hvor det kan påmonteres en robotarm slik at deler kan mates inn og ut av fullautomatiske CNC dreiebenker og fresemaskiner

Tidligere måtte en medarbeider manuelt legge emne i CNC-maskin, vente til delen var bearbeidet og gjenta prosessen gjennom hele arbeidsdagen. Med en Cobot arbeidsstasjon krever løsningen bare få minutters manuell oppfylling av ProFeederens Movere. Når roboten har tømt den ene av Moverens emnebakker, trekker operatøren ut den tomme Moveren og klikker en fylt Mover på plass i ProFeederen slik at CNC-maskinen kan gjenoppta arbeidet sitt lynraskt.

Fordeler:

  • Gjør roboter og cobot`s mer mobile og fleksible
  • Gjør det enkelt å komme i gang med automatisering
  • Minimerer oppsettingstiden ved produksjonsendringer
  • Gjør det enkelt å hurtig flytte og integrere cobotter i produksjonen
  • Kan flyttes av en person uten bruk av kran eller gaffeltruck
  • Tilbakebetalingstid fra 1-2 år

Kontakt oss. Vi hjelper gjerne med å kartlegge hvordan robotceller kan inngå i deres produksjonsmiljø for å sikre best mulig automatisering

Les mer om Automatisering her

Les mer om Omron roboter her

Les mer om EasyRobotics her